Инфо-дан Антене Деска Креативна Европа Србија у Библиотеци Матице српске

Инфо-дан Антене Деска Креативна Европа Србија у Библиотеци Матице српске

16/03/2015

Антена Канцеларија Деска Креативна Европа Србија у сарадњи са Библиотеком Матице српске, организује инфо-дан о Програму Креативна Европа 18. мартa 2015. године у Свечаној сали Матице српске, са почетком у 10 часова.
Циљ Инфо-дана је промоција Програма Креативна Европа, и представљање могућности за установе и организације у Србији да учествују на отвореним позивима потпрограма Креативне Европе. Инфо-дан је посвећен представницима свих установа и организација у култури из АП Војводине – јавним установама културе, организацијама цивилног друштва које се баве културом, образовним, научним и истраживачким установама, као и самосталним уметницима, менаџерима и осталим радницима у култури.
Тема инфо-дана је могућност учешћа установа и организација у Програму Креативна Европа и његовим потпрограмима. На презентацији ће бити представљени циљеви Програма и приоритети за финансирање, кључна питања везана за конкурисање: на који начин треба формулисати идеје за пројекте, како и с ким успоставити партнерства, која су услови и потребна документа за конкурисање, како руководити пројектом.
Присутнима ће се обратити покрајински секретар за културу и информисање – Славиша Грујић, директор Фонда „Европски послови“ АП Војводине – Синиша Лазић, руководилац Деска Креативна Европа Србија – Димитрије Тадић и чланови тима Антене канцеларије Деска Креативна Европа Србија.

Прогам инфо-дана
СРЕДА 18. март 2015. године

10.00 – 10.15
Обраћање покрајинског секретара за културу и информисање Славише Грујића

10.15 – 10.30
Обраћање директора Фонда „Европски послови“ АП Војводине Синише Лазића

10.30 – 10.45
Представљање Деска Креативна Европа Србија – Димитрије Тадић

10.45 – 11.00
Представљање Антенe Канцеларије Деска Креативна Европа Србија – Лука Кулић

11.00 – 11.15
Пауза за кафу

11.15 – 11.45
Представљање Програма Креативна Европа – Јована Каназир, Антена Канцеларије Деска КЕ Србија

11.45 – 12.10
Преглед потребних услова и документације – Драгана Срећков, Антена Канцеларије Деска КЕ Србија

12.10 – 13.00
Дискусија