Позив за учешће у истраживању (Ре)позиционирање региона Југоисточне Европе кроз културу

Позив за учешће у истраживању (Ре)позиционирање региона Југоисточне Европе кроз културу

24/02/2017

У сврху заједничког дефинисања препорука за развој региона Југоисточне Европе у оквиру Форума Креативна Европа 2017, Деск Креативна Европа Србија организује спровођење истраживања (Ре)позиционирање региона Југоисточне Европе кроз културу.

Истраживање се спроводи у свим државама региона са идејом да се мапирају и анализирају подаци о: присуству уметника из региона на релевантним међународним манифестацијама, најзначајнији пројекти и иницијативе регионалне сарадње, стратешка документа и правни оквир регионалне сарадње, садржаји туристичких промотивних кампања земаља Југоисточне Европе. Истраживање укључује и анкетирање професионалци у култури на тему стратешких праваца развоја региона Југоисточне Европе кроз културу.

Најљубазније вас молимо да кроз одговор на петнаест питања учествујете у истраживању чији резултати могу да буду вишеструко корисни за стратешко планирање културног развоја земаља Југоисточне Европе.

Резултати ће бити објављени у публикацији и представљени и дискутовани у оквиру регионалне конференције коју организује Деск Креативна Европа Србија, Форум Креативна Европа 2017 од 18. до 21. априла у Београду.

Уколико желите, бићемо захвални да наш упитник проследите својим колегиницама и колегама.

Питања су на енглеском и молили бисмо вас да одговорите на енглеском, али уколико вам то представља потешкоћу, можете одговарати на вешм матерњем језику, а ми ћемо превести.