Представљање програма Креативна Европа у Ваљеву

Представљање програма Креативна Европа у Ваљеву

24/01/2017

Култура Деск Креативна Европа Србија у петак 3. фебруара 2017. године у 14 часова у Матичној библиотеци „Љубомир Ненадовић“, Војводе Мишића 35 у Ваљеву, организоваће информативни дан о програму Креативна Европа.

На скупу у Ваљеву представници Деска Креативна Европа Србија говориће о програму, у циљу адекватног информисања културне јавности, као и саветовати заинтересоване о конкурсној процедури односно како на најлакши начин обезбедити финансијска средства из овог програма.

Циљна група на овом разговору су представници установа и организација у култури из града Ваљева и околних места – руководиоци и запослени у музејима, позориштима, библиотекама, архивима, галеријама и другим установама и организацијама цивилног друштва, који ће бити упознати са начинима за успостављање контакта и информисани о могућностима за конкурисање на програм Креативна Европа.

Један од важних циљева Деска Креативна Европа Србија јесте давање доприноса деметрополизацији Србије, због чега се део активности Деска одвија не само ван Београда, већ и ван већих градских центара. Уједно, ове активности Деска усмерене су ка јачању капацитета домаћих установа и организација у области међународне сарадње.

Програм инфо дана:

14:00 – 15:00 Мисија програма Креативна Европа

15:00 – 15:15 Пауза

15:15 – 16:00 Бодовање пројеката

16:00 – 16:15 Пауза

16:15 – 17:00 Примери успешних пројеката и дискусија