Форум Креативна Европа 2015 на Коларцу

Форум Креативна Европа 2015 на Коларцу

14/04/2015

Ради упознавања шире културне јавности са главним програмом ЕУ за културу Креативна Европа, и ради преношења важне поруке да је за успешно добијање средстава ЕУ најпре неопходно имати добру идеју и добру вољу, Деск Креативна Европа Србија организује Форум Креативна Европа, 27. и 28. априла 2015. године у Задужбини Илије М. Коларца.
У реализицају програма Форума укључено је преко сто представника установа и организација, као и појединаца који раде у култури, а програм чине презентације и дебате о пројектима који су добили подршку програма, speed date састанци са професионалцима из кулутре, консултације с правником/економистом/ПР-ом/психологом, презентације различитих извора финансирања у култури, рада иностраних културних центара у Србији, европских награда за архитектуру и књижевност, изложбе, коктел, концерт.

Догађај се ће се одвијати у Задужбини Илије М. Коларца будући да ова установа учествује у програму Креативна Европа с пројектом Коларац – Take over, чији је основни циљ „освајање Коларца“ и развој публике, тако да ће Коларац овом приликом отворити преко двадесет својих познатих, али и сасвим непознатих простора и угостиће сасвим нове и различите групе публике. Учесници Форума Креативна Европа имаће прилику да се информишу, едукују, посаветују, размене идеје о новим пројектима, да се забаве и сретну са великим бројем колега и сарадника у култури.

Програм Форума можете преузети овде.

Публикацију Форума можете преузети овде.

Молимо да пријавите своје учешће на Форуму до 24. априла слањем писма на адресу reg.kreativnaevropa@gmail.com.