12.
05. 2022.

Инфо дан МЕДИА потпрограма – Европски коразвојни и мини слејт

У оквиру једнодневног програма у петак 1. јула у Југословенској кинотеци (Узун Миркова 1, Мулти сала, 2 спрат) у Београду, биће одржан инфо дан у вези са тренутно отвореним конкурсима Европски коразвојни и Европски мини слате. 

Представљање конкураса одржаће Мартина Петровић, руководитељка МЕДИА деска Хрватске.

Програм догађаја:

09:30 – 10:00 Окупљање учесника

10:00 – 12:30 Презентација конкурса и Q&А

12:30 – 13:30 Послужење

13:30 – 16:00 In house тренинг

За уживо праћење догађаја у простору Југословенске кинотеке можете се пријавити попуњавањем кратке пријаве. Молимо да се пријавите до 30. јуна у 12ч.

Европски коразвој (некадашњи развој појединачних пројеката) у склопу новог Потпрограма МЕДИА 2021–2027. подразумева пријаву за развој једног филмског пројекта, и то од стране две различите продуцентске куће, које се налазе у две различите земље чланице потпрограма МЕДИА. Европски мини слате односи се на земље ниског продукцијског капацитета где продуцентске куће могу пријавити 2-3 пројекта у свом потфолију укључујући и кратки филм (emerging talent).

*Напомена: уколико сте се пријавили за позив за mini slate – развој групних пројеката у улози координатора, такође можете учествовати у пријави филмског пројекта за европски коразвој и то у улози партнера.

Детаљи везани уз позив Еуропски коразвој можете наћи овде

Детаљи везани уз позив за Европски Мини слате можете наћи овде.

Мартина Петровић поседује диплому из међународних односа (главни смер) и психологије (подсмер). Већину свог радног искуства стекла је при Министарству културе, у Управи за међународну културну сарадњу. Од 2008. године активно учествује у оснивању Хрватског аудиовизуалног центра, где и остаје након што је Европска комисија именовала руководитељком МЕДИА деска Хрватске. На темељу успешних резултата у осигуравању европских средстава из Програма МЕДИА и целокупног доприноса у промовисању хрватског филма Асоцијација хрватских продуцената додјељује јој прву награду „Алберт Каповић“ 2010. у оквиру Загреб Филм Фестивала. Као руководитељка МЕДИА деска Хрватске (данашњег Деска Креативне Еуропе – Уреда МЕДИА РХ) активно учествује у организацији иновативних и креативних радионица – битних инструмента образовања, информисања и умрежавања како хрватских, тако и европских филмских професионалаца.



Подели: