14.
10. 2023.

MEDIA LEARNING LAB: MARKETING IS YOUR FRIEND

МЕДИА Деск Србија организује MEDIA Learning Lab на тему филмског маркетинга, који ће водити Кристина Пелекани (Christina Pelekani), консултанткиња за маркетинг и дистрибуцију, и оснивачица агенције Endorphin.

Кристина ће говорити о томе како формирати маркетиншку стратегију користећи "тајна оружја" - позиционирање, референтне тачке, снаге и изазове; како дефинисати циљну публику, како се снаћи у дигиталном добу; а даће и корисне савете за креирање што бољег промотивног материјала, који ће ваш пројекат истаћи у мору других. Циљ је да се продуцентима из Србије помогне да подједнако размишљају из перспектива представника филмске индустрије (B2B) и обожаваоца филма (B2C). Посебан фокус предавања биће на маркетиншким стратегијама које могу помоћи у развоју пројеката за потпрограм МЕДИА.

Позив је отворен за продуценте и редитеље који немају пуно искуства у индустрији, и који би желели да сазнају више о маркетингу и дистрибуцији. Након предавања, организоваћемо саветовање за највише 5 пројеката у вези са маркетиншким и дистрибуцијским аспектима у пројектима које припремају продуценти или за које су конкурисали, а нису добили подршку из потпрограма МЕДИА.

Програм се одвија 22. новембра, од 10 часова у простору Нове Искре - Дорћол  (Цара Уроша бр. 18), с могућношћу пријаве за појединачне консултације за највише 5 продуцентских пројеката у развоју. 

Уколико сте заинтересовани за учешће у консултацијама, молимо вас да до 15. новембра, на електронску адресу una@fcs.rs пошаљете:

  • Кратак опис, слоган, промотивни материјал уколико постоји, постер ако је доступан, фотографије ако је у току процес рада, трејлер (иако је можда у WIP фази).

До пет пројеката биће изабрано за посебне термине консултација са Кристином Пелекани, након одржаног предавања. 

Кристина је искусна професионалка у филмској индустрији, која је започела своју каријеру у филмском послу као креативни директор у кампањама за филмове, менаџер за маркетинг и консултант за аквизиције. Од 2016. године ради као шеф маркетинга и продукције у грчкој дистрибутерској кући Feelgood Entertainment S.A. Одговорна је за издања филмова студија Paramount Pictures, Disney Studio (Disney, Pixar, Lucas, Marvel, 20th Century & Searchlight), независних филмова, као и локалних продукција за Грчку и Кипар. Такође је члан тима за аквизиције компаније. Кристина је раније радила као менаџер за маркетинг, консултант за аквизиције и купац за компанију Village Roadshow Greece (бивши дистрибутер Warner Bros. Pictures у Грчкој). Дипломирала је на мастер студијама менаџмента уметности на City University of London и има диплому из маркетинга. Завршила је EAVE Producers Workshop (2014), Power to The Pixel Cross-media Workshop (2015) и EUROVOD радионицу (Венеција, 2019). Такође је члан EWA (Европске женске аудиовизуелне асоцијације). Од 2015. године, Кристина редовно предаје и саветује на догађајима у филмској индустрији, филмским фестивалима и радионицама за развој и обуку филмских професионалаца, као што су Midpoint Feature Launch, EAVE, First Cut Lab, First Cut+, Rotterdam Lab, WEMW, Torino Film Lab’s - Red Sea Lodge, Agora на Thessaloniki IFF и Thessaloniki Documentary Festival, да наведемо само неке. Кристина је такође оснивач Endorphin Agency (раније Film Sales), која пружа услуге саветовања за маркетинг и дистрибуцију пројеката, чак и у раним фазама развоја.



Подели: