К О Н К
К О Н К У Р С И
У Р С И
затворен
Рок:   31.03.2024.

ПОДРШКА ТУРНЕЈАМА ИЗВОЂАЧКИХ УМЕТНИЧКИХ ПРОГРАМА (Perform Europe)

Perform Europe је платформа (шема финансирања) намењена сектору извођачких уметности која подржава партнерске пројекте који изнова откривају начин на који се остварују сарадње и турнеје извођачких уметничких програма. Позив је отворен 1. децембра, а рок за пријаву пројектних идеја је 31. март 2024. године.

Током четири месеца трајања отвореног позива, професионалци из домена сценских (извођачких) уметности и организације из свих земаља које учествују у програму Креативна Европа позвани су да користе јединствену онлајн платформу за проналажење партнера како би открили радове и концепте извођачких уметности, пронашли партнере и заједно креирали предлоге иновативних пројеката за турнеје.


Приоритети позива

Ово је позив сектору извођачких уметности да кроз остварена партнерства предложи ефектне идеје које могу допринети стварним променама, фокусирајуц́и се на најмање један од приоритета Perform Europe:

  • инклузија и разноликост
  • борба против климатских промена

Сви предлози Perform Europe треба да имају за циљ квалитет и иновације и да буду изграђени на принципима правичности.


Кандидати се могу пријавити за грантове у три категорије:

  • 12 000 евра - Мали партнерски пројекти
  • 32 000 евра - Пројекти средњег обима
  • 60 000 евра - Велики партнерски пројекти


Perform Europe ће доделити 2,1 милион евра за најмање 35 успешних пројектних предлога сарадњи, са максималним буџетом од 60 000 евра за сваку прихваћену пројектну идеју. 


Прихваћене пројектне идеје требало би да буду реализоване у периоду од 1. јула 2024. до 30. новембра 2025. 


Коме је позив намењен?

Свакој организацији/професионалцу из домена извођачких уметности са легалним седиштем у једној од земаља које учествују у програму Креативна Европа.


Свака пријава мора да садржи најмање једно уметничко дело (*искључујуц́и музику уживо) које ц́е бити представљено у најмање три различите земље-учеснице програма Креативна Европа.

Важно је напоменути: Perform Europe не покрива трошкове производње нових уметничких дела: предлози би требало да укључују готово уметничко дело (готову продукцију или уметнички концепт спреман за примену и представљање у различитим контекстима).


Више информација о позиву потражите на сајту Позива.

Подели: