К О Н К
К О Н К У Р С И
У Р С И
затворен
Рок:   06.03.2024.

КОНКУРС ЕВРОПСКИ ЗАЈЕДНИЧКИ РАЗВОЈНИ ПРОЈЕКТИ 2024

Шта се подржава конкурсом?

Оваj конкурс подржава заjеднички развоj jедног проjекта анимациjе, креативног документарног или играног филма за биоскоп, ТВ или дигиталне платформе.

Шта су основни услови?

На конкурс се могу пријавити пројекти са максималним трајањем од 30 месеци, у којем учествују минимум две земље учеснице програма Креативна Европа (потпрограма МЕДИА). Више информација о условима за конкурисање је доступно у распису конкурса.

Ко може да се пријави?

Компаније се могу пријављивати у партнерствима, за која је минимални услов да окупљају координатора проjекта и наjмање jедног партнера, тако да долазе из две различите земље учеснице потпрограма МЕДИА.

Координатор проjекта и партнер(и):

  • Мораjу бити независне европске аудиовизуелне продукциjске куће;
  • Не могу бити повезана правна лица;
  • Мораjу имати потписан споразум о заjедничком развоjу;
  • Jедан од партнера мора да поседуjе већину права – а прихвата се и подела 50/50.

Координатор пројекта мора доказати да је произвео од 2017. године бар једно аудиовизуелно дело које испуњава следеће услове:

  • Анимирани, фикциони или креативни документарни пројекат (једнократни или серија) укупног трајања од најмање 24 минута, осим ако је реч о имерзивном анимираном, фикционалном или креативном документарном пројекту (нпр. виртуелна реалност), у том случају нема минималног трајања.
  • Приказано у биоскопима (или сличним местима за имерзивне пројекте на локацији), емитовано на телевизији или доступно на дигиталним платформама у најмање три земље осим земље подносиоца, а пре него што истекне рок за подношење пријава.
  • Да су објављивања или емитовања имала комерцијалну природу. Прикази током фестивала се не прихватају као комерцијална дистрибуција.

Који је рок за пријаву?

Рок за пријаву је 6. март, а резултати се очекују у августу 2024. године.

Како вам можемо помоћи?

Тим МЕДИА Деска Србија пружа бесплатну подршку у припреми конкурсне пријаве. Пријавите се за учешће у догађајима које организујемо или на којем бисмо заједно погледали ваш пројекат.

Подели: