09.
12. 2023.

Међународни менторски програм током децембра у Крушевцу

Актуелно у децембру: менторски програм (курс) за развој предлога пројеката за позиве сарадње програма Креативна Европа, који су отворени до 23. јануара 2024. године намењен организацијама из централне и јужне Србије Деск Креативна Европа Србије реализује у сарадњи са Алтернативним културним центром „Гнездо” из Крушевца

Програм се реализује током три суботе у децембру у сарадњи са Десковима Креативна Европа из Словеније, Португала и организацијом Culture Action Europe

Прве суботе, 9. децембра, уз сарадњу са Деском из Словеније, гостујућа предавачица биће Матеја Лазар која води овај Деск и специјалиста је за међународну сарадњу у домену културе. Друге суботе, 16. децембра са полазницима ће радити Сара Маћадо (Sara Machado), менаџерка у култури, представница Деска Креативна Европа из Португала.

Трећи сусрет биће организован 22. децембра и програму се придружује Natalie Giorgadze, представница асоцијације Culture Action Europe из Брисела која има за циљ одржавање континуираног дијалога и размене знања између културног сектора у Европи и креатора европске политике.

Гости ће представити успешне пројекте организација из њихових држава и са полазницима ће радити на развоју партнерстава између организација и институција културе из Србије и њихових држава. 

 

Коме је програм намењен?

Менторски програм је намењен организацијама и институцијама из сектора културе и образовања из централне и јужне Србије како би се унапредили капацитети организација из тог региона за међународну културну сарадњу и учешће у пројектима у оквиру програма Креативна Европа. Очекивано је учешће организација из следећих округа: Расински, Шумадијски, Поморавски, Рашки, Зајечарски, Нишки, Топлички, Јабланички, Пиротски, Пчињски. 

Учесници/учеснице ће током курса радити на развоју предлога своје пројектне идеје и партнерстава.

Учешће је бесплатно, а пријаве су обавезне и (отворене до понедељка 4. децембра) продужене до четвртка 7. децембра у 23:59 часова. 

Програм је конципиран да траје три суботе у доецембру, у периоду од 10 до 18 часова са паузом за ручак.

Подели: