12.
02. 2024.

Делегација Деска Креативна Европа Србија на састанку европских дескова у Генту

Делегација Деска Креативна Европа Србија присуствовала је званичном догађају поводом председавања Белгије Европском Унијом, а који је одржан у Генту (Белгија) од 7. до 9. фебруара 2024.

Догађај је окупио представнике Дескова Креативна Европа из 25 земаља учесница у овом програму ради размене искуства и стратешког планирања заједничких активности. Истовремено, делегација Деска Креативна Европа Србија је информисана о најновијим упутствима везано за овај програм од стране Европске комисије, као и о резултатима појединачних земаља на конкурсима Креативне Европе који су завршени почетком 2024. године.


Представници Дескова присуствовали су уједно и конференцији под називом „Дигитализација и зелене праксе креативног и културног сектора" на којој су могли да чују о примерима добре праксе у пољу дигитализације културног наслеђа, сарадње сектора културе и ИТ компанија на успостављању зелених пракси, као и о новим теоријским приступима у савременој и интерсекторској уметности, науци и технологији који се примењују широм Европе.

Подели: