09.
02. 2024.

Инфо дан у Алексинцу: презентација програма Креативна Европа и ЦЕРВ

У четвртак 29. фебруара тим Деска Креативна Европа Србија, представници Министарства за људска и мањинска права РС као и представници Делегације ЕУ у Србији одржаће Инфо дан у Алексинцу.

Инфо дан ће бити реализован у Центру за културу и уметност са почетком од 12 часова са идејом да се представницима јавних институција, удружења и појединцима који делују у свим секторима културе, образовања и социјалне заштите приближе програми Креативна Европа и ЦЕРВ као и прилике за остваривање финансијске подршке кроз ове европске програме. Присутнима ће бити представљена и платформа „ЕУ могућности” коју су покренули Делегација ЕУ и ЕУ инфо мрежа у Републици Србији.


Програм Креативна Европа представиће Бојан Милосављевић, менаџер пројекта Креативна Европа Србија који ће појаснити актуелне отворене позиве програма Креативна Европа, представиће пројекте који су већ подржани у оквиру програма, а посебан фокус биће на теми подршке за заинтересоване апликанте коју континуирано пружа Деск Креативна Европа Србија. 


Програм ЦЕРВ представиће Сања Атанасковић из Министарства за људска и мањинска права. ЦЕРВ програм има за циљ да заштити и промовише права и вредности Уније како су дефинисани у Уговорима ЕУ и Повељи о основним правима. У оквиру програма могућа је реализација културних активности које промовишу ове вредности.

Платформу ЕУ могућности” представиће Снежана Андрић из ЕУ Инфо Кутка у Нишу. Платформа обухвата све програме и фондове Европске уније који су доступни појединцима, установама, организацијама и компанијама у Србији.

 

 

Подели: