04.
03. 2024.

Пилот програм Савета Европе: Подршка копродукционим серијама

У оквиру трогодишњег Пилот програма подршке копродукцијама серија (2023–2025), Европског фонда за подршку копродукције и дистрибуције креативних кинематографских и аудио-визуелних дела Eurimages Савета Европе, у коме Република Србија учествује, Дирекција Фонда Eurimages – ТВ серије, расписује нови позив у трајању од 4. марта до 9. априла 2024. године.
  • Позив за подршку копродукционим серијама – драмским, документарним и анимираним копродукционим остварењима. Грант је осмишљен да помогне копродукцијама између независних продуцената из земаља учесница и оних у државама чланицама географске зоне Фонда Eurimages, подстичући сарадњу уско повезану са емитерима или сервисима за стримовање. Подршка копродукцији серије је грант у износу од 250.000 или 500.000 евра, за финансирање копродукција серија у завршној фази. Укупан буџет је 3.500.000,00 динара. 
  • Позив за подношење предлога за награду за развој копродукције серије у оквиру копродукционих маркета (за фестивале), биће расписан у септембру 2024. год.

Више информација пронађите на сајту Фонда Eurimages.

Конкурисање је онлајн, путем посебног портала

Подели: