20.
05. 2024.

О видеоиграма на PLAY.DOCS

МЕДИА Дескови Словеније и Србије, у сарадњи са Serbia Games Association (SGA), са задовољством најављују први PLAY.DOCS програм, који ће се одржати у оквиру Међународног фестивала документарног филма BELDOCS.

PLAY.DOCS доноси узбудљив спој друштвено-ангажованих видео игара и конференцијског програма, који ће истраживати креативне и наративне аспекте тзв. озбиљних видео игара. Реч је о програму који је осмишљен као showcase неколико пажљиво одабраних пројеката видео-игара, као и мини-конференција и изложба.

Програм МЕДИА Дескова под називом „European Gaming Narratives“ биће одржан у оквиру полудневне конференције, у петак, 24. маја од 17 до 19.30 часова у простору Нова Искра Workspace.

У овом проширеном панелу испреплетеном са неколико кратких презентација пројеката, биће речи о томе како програм Креативна Европа МЕДИА подржава креаторе игара широм региона Југоисточне Европе, тачније културног простора бивше Југославије.

Приче студија из Словеније, Хрватске и Србије о учешћу у потпрограму МЕДИА, представиће Александар Гавриловић (Gamechuck/CGDA, Хрватска), Сара Божанић (ITD/Twisted Tales, Словенија), Саша Величковић (Codemancy, Србија), Андриана Милидиновић (Codemancy, Србија); док ће из перспективе МЕДИА Дескова говорити Инес Кежман (Motovila/МЕДИА Деск Словенија), Уна Домазетоски (МЕДИА Деск Србија). Разговор ће модерирати Ненад Јовановски (SGA).

Више о PLAY.DOCS програму погледајте овде.

Подели: