26.
05. 2024.

Отворене пријаве за 'Let's pitch some shorts!'

МЕДИА Дескови из Хрватске, Грчке, Грузије и Србије у сарадњи са Филмским центром Црне Горе, Малтешким удружењем продуцената и Министарством културе Републике Кипар, организују радионицу под називом „Let's pitch some shorts!“, чију ће кулминацију представљати Pitching форум.

Радионица ће понудити смернице професионалцима, првенствено редитељима и сценаристима, те адекватне одговоре на питања о најефикаснијим начинима припреме и презентације споствених пројеката стручној јавности – продуцентима, дистрибутерима, продајним агентима, али и широј јавности – публици.

Радионица је намењена филмским професионалцима и студентима филмских одсека, на првом местуредитељима и сценаристима, с фокусом на пројектима краткометражних играних филмова.

За спровођење радионице задужена је искусна и реномирана немачка филмска продуценткиња Рошанак Бехешт Недџад (њен последњи филм „Мисија Уља Функ“ премијерно је приказан 2021. у склопу програма Generation, Међународног филмског фестивала у Берлину). Бехешт Недџад је чланица Европске и Немачке филмске академије те дипломанткиња и менторка најпознатијег европског едукативног програма за филмске продуценте ЕАVE – European Audiovisual Entrepreneurs.

За учешће ће бити одабрано до 10 пројеката из Кипра, Црне Горе, Грчке, Грузије, Хрватске, Малте и Србије.

Радионица ће се одржавати од 1. до 3. јула (од 9 до 17 сати) у просторијама Универзитета Верн, а завршни Pitching форум одржаће се 4. јула у 10 сати те у биоскопу Kaptol Cinema Boutique у Загребу. 

НАЧИН ПРИЈАВЕ

Пријава треба да садржи:

  • биографију (максимално 1 стр.)
  • фотографију
  • синопсис (максимално 1 стр.)
  • логлајн (3 реченице)
  • финансијски план (ако се уз редитеља/сценаристу пријављује и продуцент), односно оквирни износ буџета филма (ако се самостално пријављује редитељ/сценариста)
  • редитељску концепцију
  • одговор на питање "Ко је ваша циљна публика и зашто?"

Пријавница и сви тражени материјали, као и целокупна радионица биће на енглеском језику. Напомињемо да ће полазници радионице имати обавезу извршавања "домаћег задатка".

Пријава се шаље на е- адресу: martina.petrovic@mediadesk.hr, са назнаком 'Let's pitch some shorts!' најкасније до 14. јуна до 12 сати.

С великим задовољством најављујемо да главна награда за најбољи пичинг износи 3000 евра, док је друга финансијска награда у износу од 1500 евра под покровитељством OFF Pro Film Маркета Сарајево, пројекта Омладинског филм фестивала Сарајево, уједно и највећег филмског маркета за кратки филм у овом делу Европе.

Жири који чине Морана Икић Комљеновић (продуценткиња / Little Red Dot), Лоран Крузе (водитељ догађања Euro Connection / Међународни филмски фестивал у Клермон Ферану), Кенан Мусић (продуцент те директор Омладинског филм фестивала Сарајево) те Ела Мишче (глумица, продуценткиња те директорка Croatian International Film Festivala) одлучиће о додели финансијских награда.

У сарадњи са организаторима European Short Pitch-а предвиђена је награда у контексту консултантских услуга, док ће један хрватски пројекат бити одабран за директно учешће у оквиру Baltic Pitching Foruma.

Подели: